Ray of Light, 2017-

Osallistava taideteos

Kipsivalut lääkeliuskojen tyhjistä tabletin paikoista, pilleripurkit, ohjeistus, “Valtakunnallinen epävakauden, integraation vaikeuden sekä kaaottisuuden kaoottisuuden hoitosuositus – Mandala-menetelmä” -käsikirja

Toukokuussa 2017 Galleria Lapinlahdessa oli minun ideoima ja toteuttama osallistava taidenäyttely HOIDOSSA. Näyttely tutki kolmen teoksen voimin nykyaikaista käsitystä hoidosta sekä ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnista. Yhtenä teoksena oli Ray of Light, jossa oli mahdollista tehdä yhteistä mandalaa lääkeliuskojen tyhjistä tabletin paikoista otetuilla kipisivaluilla.

HOIDOSSA -näyttelyn teokset liikkuivat taiteen kentällä erilaisilla rajapinnoilla saaden vaikutuksia muun muassa installaatio-, ympäristö-, yhteisö-, prosessi- ja performanssitaiteesta. Osa näyttelyn etukäteisvalmisteluista oli tehty yhdessä Suomussalmelaisen kunnan ”Sosiaalisen osallisuuden ja työllisyyden kehittämishanke Kujelman” asiakkaiden kanssa ja myös ripustus tapahtui yhteisöllisesti. Näin näyttely rikkoi perinteistä kaavaa, jossa taiteilija tuo valmiin teoksensa yleisön eteen. HOIDOSSA -näyttely kävikin esilläolonsa aikana kehityskaaren jossain alun ja lopun välimaastossa. Jokainen teoksista kutsui näyttelyvieraan osallistumaan taideprojektiin ja näin osa teoksesta syntyi siitä, millä lailla he ottivat tämän kehotuksen ja uuden roolin vastaan.

Tässä teoskokonaisuudessa olivat myös teokset Suositus ja Hoito.

Myöhemmin teos oli tällä tavalla koettavissa Työpalvelukeskus Miilussa, Suomussalmella vuonna 2019 sekä osana Tampereen Taidesuunnistusta työtilallani. Lopullisen muodon teos sai vuonna 2021 Minä asetan silmät kämmeniini ja katson sinua -näyttelyssä Ravintola Ellipsissä, TAYS Tampereella. Tällöin teokselle tuli nimiksi Säde.